Ador Barador
Events,  Reviews

Обичате кучета? Запознайте се с “Ador Barador”! :)

Spread the love

 

ОБИЧАТЕ КУЧЕТА, ЗНАЧИ?  Така си и мислих! 🙂

Именно поради тази причина искам да ви разкажа повече за едно прекрасно благотворително събитие, на което попаднах случайно, придружавайки моя близка приятелка. Една от причините, които събудиха непоколебимото ми желание да посетя въпросното място бе фразата:

“Ще има мноогоо кучета за гушкане !” 🙂

Инициативата се проведе в началото на Октомври 2018г.  и бе под надслов “SoDOGGY – Шалче за чувалче”. Организатори на събитието бяха  “Ador Barador” , SOHO SOFIA и Animal Rescue Sofia

Задружната екипна работа на всички замесени в инициативата е поредното доказателство, че когато хората са заедно в нещо, те постигат повече!

Освен съорганизатор на събитието, SOHO SOFIA бе и негов домакин, като безвъзмездно предостави уютната си зала, в която бяха изложени страхотните продукти с кауза на “Ador Barador”.

Инициативата бе в подкрепа на приют “Фермата”, зад чието създаване стоят хората от организацията Animal Rescue Sofia.

Какво е „Ador Barador” ?

Ador Barador

За тези от вас, които за първи път чуват това име:

„Ador Barador” е бранд за красиви аксесоари за домашни любимци и техните човеци.

Създаването му е вдъхновено от специалната връзка между кучетата и хората. Всеки от нас, който е имал радостта да се докосне до безкористната и безпределна обич на един четириног другар, знае колко всъщност необикновени са кучетата.

Това е Роя – един от Happiness Manager-ите на SOHO Sofia. 🙂                       

 

Продуктитe, които са създадени с много любов и грижа са цветни и разнообразни:

 • Шалчета за кучета от малки до големи породи
 • Шалчета за хора – както за кокетни дами, така и бандани за модерни господа
 • Папийонки за кучета и котки, както и за техните стопани
 • Тениски
 • Текстилни торби
 • Ленти за коса

Готино е да можеш да match-неш outfit-а си с любимия си четириног другар, нали? 🙂

От “Ador Barador” грижливо са помислили над тази идея. Благодарение на добрия усет на Дари Герасимова, която е създателка на бранда, всеки от нас може да се сдобие с оригинален аксесоар както за себе си, така и за любимия си муцунчо. 🙂

Ador Barador

 

Артикулите може да откриете на: https://www.facebook.com/AdorBarador/

 

Продукти с благородна кауза:

 

Продуктите на „Ador Barador” впечатляват не само с високо качество и стилни десени.

Изключителното за тях е, че те са продукти с благородна кауза.

Ador Barador

 

ВАЖЕН ФАКТ: Всеки месец поне 25% от стойността на продадените продукти се дарява под формата на храна на хора и организации, които се грижат за бездомни животни.

 

Лични впечатления от събитието:

Прекрачвайи прага на SOHO Sofia, мигновено почувствах, че се намирам в един малък кучешки рай.

Позитивната енергия бе силна – навсякъде усмихнати хора и още по-широки кучешки усмивки. 🙂

Да, кучетата също се усмихват и личи, когато са щастливи.

 

 

 

 

Приятелството с куче е като безплатна психотерапия :

Погалваш една космата муцунка, получаваш няколко мокри кучешки целувки и светът отново ти изглежда еднo по-добро място!

Ador Barador

 

Защо пък „ SoDOGGY – Шалче за чувалче“ ?

Идеята на събитието бе следната – всеки артикул в деня на събитието се продаваше на цена, развняваща се на чувалче кучешка храна. На събитието разбрах, че цената на един стандартен чувал с кучешка храна е 34 лв.

N/B: 34 лв. е стойността, на която Animal Rescue Sofia купуват чувалче с храна от доставчика, с когото работят.

100% от събраната сума бе дарена на приют „Фермата“!

Възхитена съм от всички замесени в тази благородна инициатива:

 • от силната подкрепа на SOHO Sofia, които безвъзмездно са предоставили залата си за събития на “Ador Barador”.
 • От прекрасните доброволци от Animal Rescue Sofia и приют „Фермата“, които дават сърцата си за приятелите на четири лапи.
 • От всеки един посетител на събитието, който е подкрепил инициативата, купувайки даден артикул или пускайки сума в касичката за дарения.

И не на последно мястоизключително впечатлена съм от Дари Герасимова – човекът, стоящ зад създаването на “Ador Barador”.

***

Дари е един слънчев човек, който към момента съм срещала веднъж, но бих била щастлива да срещам отново и отново. Впечатленията, които тя остави у мен са, че е смела, благородна, не се спира пред нищо и не си намира излишни оправдания, а действа.

Как да не ти се прииска да я опознаеш?

***

Именно затова, помолих Дари да ми даде интервю.

Ador Barador

 

1. Как възникна идеята за „Ador Barador” ?

Главният вдъхновител е Адор ( брандът е кръстен на домашния любимец на Дари и семейството й ) или по-конкретно спецалната връзка между кучетата и хората.

Каузата за бездомните животни ме вълнува откакто се помня.

Така се появи идеята за продукти, чрез чиято продажба да подкрепяме животинки в нужда. Първоначалното име беше “J’Adorе les chiens” (от френски: „Обожавам кучетата“ с препратка към Адор ), но бе прекалено дълго и сложно, затова стана “Адор Барадор”

Идеята конкретно за шалчета за кучета “Ador Barador” се появи преди повече от 4 години, като съвместен проект с още двама приятели, но реализирането се забави по различни причини. В крайна сметка миналата година го стартирах сама. Започнах с шалчета за кучета, впоследствие се появи идеята за еднакви шалчета за хора и кучета и/или еднакви папийонки. Така постепенно, в процеса на работа се появяват нови идеи. Някои идеи идват директно от клиентите, за което съм изключително благодарна!

Целта на  „Ador Barador“ е да създаваме хубави и качествени продукти. Добавената стойност е, че продажбата им помага на животни в нужда.”

***

2.Преди колко време брандът бе официално стартиран?

“Шалчетата бяха представени за първи път през септември 2017 г. на благотворителен базар на Dare2Care Animals. Въпреки че вече мина година, все още сме само в началото на пътя, който мислено съм начертала за този бранд. Тепърва предстоят нови продукти, а когато добием още малко опит и увереност, е време „Ador Barador“ да излезе и зад граница.”

***

 3. Каква е историята на вашия любимец Адор?

Адор беше бебе на около 50 дни – изоставен на строеж и спасен от две момичета.

Публикуваха историята му в една от групите за изоставени животни и му търсеха дом. В този период вече бях твърдо решена, че искам да осиновя една мокра муцунка. Видях публикацията, свързах се със спасителките му и от този ден заживяхме заедно.

Беше си истинско бебче – вечер все още търсеше майка си, плачеше за нея. Нямахме никаква представа как ще изглежда като порасне или колко голям ще стане, но това нямаше никакво значение. А той се превърна в едно щуро сибирско коли.”

Ador Barador
Дари и нейният любим Адор. 🙂

***

4.Кога планирате организация на ново събитие и отново ли ще е в „SOHO Sofia” ?

Със сигурност ще има още издания на „Шалче за чувалче“, а съорганизацията със SOHO ни е изключително присърце, заради общата кауза и възгледи.

Уникалната SOHO атмосфера превръща това арт коуъркинг пространство в емблематично за София. Предстои да определим дата за следващото събитие.”

***

5. Освен тениски, текстилни торби, ленти за коса, шалчета за хора и любимци, както и папийонки, планирате ли лансиране на нови продукти?

“Имам още идеи, които се надявам да успеем да реализираме в рамките на следващата година. Много съм щастлива да си колаборираме с изключително талантливата Веси от “Looney Puns”, която създаде авторските рисунки на тениските и торбичките и изработи първите авторски десени за платове.  Предстои да направим първите шалчета с авторски платове. Ще доразвием и кучешката тематика по тениските. До края на годината ще пробваме един нов човешки и кучешки продукт, но ще ги представим едва, когато и само, ако сме доволни от крайния резултат.”

Ador Barador
Ками и Дари позират с ленти за коса “Ador Barador” , а аз – с торбичка, чийто дизайн е на Веси от Looney Puns.

***

6. Продуктите ви продават ли се в някои конкретни магазини в София  или могат да бъдат намерени предимно онлай?

“В момента работим с няколко зоомагазина, в които се предлагат шалчетата за кучета и работим за създаването на още партньорски връзки.”

Ador Barador Animal Rescue Sofia
За всеки направил дарение, имаше специален сертификат.

***

7. Каква сума бе дарена на приют „Фермата“ след края на събитието в SOHO?

На събитието бяха събрани 3427 лв., което се равнява на 100 чувалчета с кучешка храна или прехраната на кучетата от приюта за месец (и малко повече). Храната е един огромен ресурс и разход за приюта и съм много благодарна на всички, които се включиха в кампанията (включително и на теб 🙂 ).”

***

8. Сподели нещо за приют „Фермата“, което смяташ, че трябва да научат повече хора?

Зад създаването на приют „Фермата“ и всичко, което се случва в него, стоят хората от организацията Animal Rescue Sofia. Самият приют е закупен и се издържа изцяло от дарения.

Хората и доброволците, които работят там, са повече от герои – грижат се постоянно за 200 животни в нужда:

Ador Barador , Приют Фермата
Вили от приют “Фермата” е изключителна жена с голямо сърце!

спасяват, лекуват, търсят домове, осигуряват нужната помощ, за да може сяко от измъчените им бездомничета да се превърне в здрав и спокоен домашен любимец.  Всяко животно в приюта е техен приятел – с име и история. Досега са помогнали на хидяли животни да намерят своя дом.

Трудно бих намерила подходящи думи, за да предам цялото добро, което правят за животните в нужда!

Уикендите и официалните почивни дни всеки желаещ може да се включи на място в разходките на кучетата от приюта – това носи огромна радост на опашатковците, които през останалото време стоят в затворени пространства.

Ако някой желае да осинови куче, може да се свърже с хората от приюта, които ще му помогнат.”

Може и директно да подпомогнете работата на приюта чрез дарение:

Дарение за Animal Rescue Sofia

***

9. Освен с благотворителни събития като това в SOHO, по какъв друг начин подкрепяте подобни благородни каузи, свързани с бездомни животинки?

 “Всеки месец (поне) 25% от стойността на продадените продукти, даряваме под формата на храна на хора и организации, които се грижат за бездомните животни.

Казвам поне, защото винаги се опитваме подкрепата ни да надхвърля тази стойност. Понякога с мен се свързват и приятели и познати, които искат да се включат в дарението с допълнителни чувалчета. А това е толковаа хубаво! 🙂

Шалчетата ни могат да бъдат открити и на различни базари за бездомните животни. Често когато разбера, че подобно събитие ще се състои, се свързвам с организаторите и им предлагам безвъзмездно шалчета или други продукти и цялата сума от продажбата им да бъде използвана за нуждите на животните, за които се грижат.

Отворени сме за всякакви колаборации, свързани с каузата за бездомните животни или други каузи.

***

Призив към действие:

Започнах тази статия с въпроса “Обичате ли кучета?” .

Ако това наистина е така, призовавам всеки от вас, който искрено цени животните – кучета, котета или други, да помисли за начини, по които може да направи животът им по-щастлив и лек.

Дали ще направите дарение към Animal Rescue Sofia, към приют “Фермата”, към друга подобна организация или ще закупите шалче от “Ador Barador” – изборът е ваш.

Но нека не забравяме:

Помощта не винаги е финансова. Протягането на човешка ръка към лапичка в беда може да промени света на едно невинно четириного създание. Но и вашия свят също.

Нека бъдем креативни в начините, по които помагаме на другите.

Нека се научим да бъдем по-добри: към животните, към хората и към самите нас.

 

2 Comments

 • Daniela

  Чудесна публикация, В.! Направо ми огря деня. Толкова много се радвам, че се случват такива прекрасни събития в България. Дано следващият път, в който съм си в родината, успея да посетя едно или повече.
  Продължавай все така!
  хх

  • Velizara Gadzheva

   Благодаря за подкрепата, “Още една Българко в Шотландия” <3 !
   Ти пък огря моя ден - ценя обратната ти връзка и се радвам, че си намерила в публикацията неща, които са те усмихнали. 🙂
   Пиши като си в България, ако има подобни събития - ще сигнализирам.
   хх

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.